Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. února 2018

Na Jágra je radost koukat, říká Doležal. Ztracené body ale mrzí

Vyprodaný Eden, skvělá atmosféra a dlouho dobu i vedení Slavie, které obstaral Zdeněk Doležal. Pro sešívané takřka ideální scénář. Jágrovo Kladno ale v závěru zápasu 49. kola dokázalo srovnat a v prodloužení šťastným gólem rozhodnout. Slavia přišla o cenné body, s Kladnem a dalšími dvěma celky se pere o pozici v první čtyřce. „O to víc nás mrzí, že jsme to neudrželi. Mohli jsme mít tři body a Kladno dotáhnout,“ hodnotil jediný domácí střelec zápasu s Kladnem.

Proti Kladnu jste sahali po vítězství, nakonec berete bod. Čím to?
Nakonec se mi to hodnotí smutně. Soupeř měl hodně šancí dát gól. Mrzí ale to, že ho dali takhle pár minut před koncem. Z naší strany to byl trochu smolný gól. No a pak si tam v prodloužení kopneme druhý. I když jsme hráli dobře jako tým, tak to pro nás skončilo smutně. Skvěle chytal i gólman.

Na soupeře jste v první třetině v letěli ve velkém tempu. Cítili jste na tento zápas speciální motivaci?
Nebudu říkat, že ne. Faktor Jágr tam samozřejmě hrál svou roli. Měli bychom takhle začínat každý zápas. To vám ale řekne každý, že když přijde plná hala a přijede takový hráč, tak ho to do značné míry ovlivní.

Především tak atmosféra hrála ve vašem nástupu do utkání svou roli…
Samozřejmě. To vlastně moc neznáme, když chodí tisíc lidí na zápas. Teď najednou čtyři tisíce, plno. To je prostě super. To se hned hraje úplně jinak.

55:21
Necelých pět minut před konce základní hrací doby vyrovnal Petr Hořava a poslal zápas do prdoloužení. V něm se radovalo Kladno.

Fanoušci asi vyhecovali týmy i k tomu, aby se hrálo víc do tělo. Vyhovuje vám to?
To k tomu prostě patří. Fanoušci umí k takovým výkonům donutit oba týmy.

Probíhala příprava nějak speciálně? Říkali jste si něco ohledně Jágra, aby vůči němu neměli mladší hráči přílišný respekt?
Ta příprava byla dost podobná jako před jinými zápasy. Určitě ale si takový hráč zaslouží, abychom se na něj připravili. Dával nám zabrat, ale jeho jsme nakonec ubránili.

V čem byl na ledě nejvíce nepříjemný?
Odehrál už toho tolik. Hledejme spíš jeho slabinu. Ano, nikdy nehrál moc dozadu, ale s pukem je nepřekonatelný… Je to radost na něj koukat a jsem rád, že jsem ho potkal na ledě.

Mohli jsme se na Kladno dotáhnout

Měli obránci mezi sebou určené, kdo proti němu bude nastupovat?
Ne, to určitě ne. Žádná osobka tam nebyla.

Jágra se ubránit povedlo. Vy sám jste pak za sešívané otevřel skóre… Jak se branka zrodila?
Když je na ledě Mára Račuk, tak se to takto snažíme hrát. Z pravé strany se snažím, aby vyhrával buly mně na volej. Tomáš Zigo to dobře přiklepl, krásně to poslal. Občas to takhle hezky vyjde. Jsem rád, že to nehrajeme jen tak do větru.

Ze zápasu s Kladnem máte tedy nakonec bod. Jak moc důležitý je?
Tyhle body jsou velmi důležité. O to víc nás mrzí, že jsme to neudrželi. Mohli jsme mít tři body a Kladno dotáhnout. Takhle jsme dva body ztratili, což nás mrzí. Teď jsme ale hráli se silným soupeřem, víc nám to pokazily bodové ztráty z minulých zápasů.

Bitva o důležité body vás čeká i v dalším kole na přerovském ledě. Jak to bude těžké?
Můžeme čekat podobný zápas jako tady. Přijde znovu hodně diváků. Kladno tam taky hrálo vyrovnaný zápas. Bude to zase o jednom, dvou gólech. Opět půjde o hodně důležité body, Přerov je dva body před námi. Budeme tam chtít vyhrát.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více