Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. ledna 2006

Na Prahu jsem si zvyknul, ale doma jsem v Trenčíně

P r a h a - Trenčínský odchovanec působí ve Slavii od roku 2002 a přes svůj mladý věk stačil posbírat už řadu úspěchů. Dominik Graňák se stal dalším hostem našich offline rozhovorů se čtenáři klubových stránek, celkem se sešlo 78 dotazů. Perspektivní obránce odpovídal na to, jaké zatím nejdůležitější rozhodnutí v hokeji udělal, jaké ho potkalo nejhorší zranění v kariéře, jak si zvyknul na Prahu, o cílech v letošní sezóně či reprezentačních ambicích. Vedle otázek s hokejovou tématikou zajímaly především fanynky i věci z jeho soukromí. Usměvavý zadák zvládl všechny dotazy v pohodě a více než hodina času v restauraci Nad ledem tak utekla hodně rychle.

Článek před offline rozhovorem a PROFIL Dominika Graňáka.

Co také zaznělo?

O důležitých momentech své kariéry.
Jeden z nejdůležitějších momentů bylo určitě to, že jsem odešel z Trenčína a přišel sem do Prahy. Zatím jsem hrál za dva kluby, Trenčín a Slavii, a ani jednou jsem ještě nelitoval, že jsem odešel z Trenčína. Za takový vrchol kariéry zatím považuji nejprve titul se Slavií, potom finále extraligy hned další rok a semifinále MS.

O působení ve Slavii.
Na Slavii se mi hraje velmi dobře, za ty roky co jsem tady jsem si už zvyknul, jsem spokojený. Když bych nemusel, tak bych zatím neměnil.

O přechodu z Trenčína do Slavie v mladém věku.
Přechod z Trenčína do juniorů Slavie nebyl jednoduchý, přišel jsem navíc ještě zraněný. Musím říct, že mi v tom období hodně pomohli trenéři, hlavně Jirka Kalous, dali mi šanci, i když jsem ze začátku nemohl hrát. Přechod co se týče hokeje nebyl až tak náročný, celkem rychle jsem si zvyknul. Spíš šlo o zvykání si na nové prostředí, na velké město.

O ambicích ve slovenské reprezentaci a vlastních šancích zúčastnit se olympiády v Turíně.
Pozvánky do reprezentace si vždycky vážím, když jsem zdravý, tak velmi rád tam jdu hrát. Určitě si vážím toho, že můžu hrát v reprezentaci na jakékoliv akci. Jsem nominovaný na olympiádu jako náhradník, takže teoretická malá šance tam je, ale v procentech to nevím vyjádřit. Musel by se asi někdo zranit, ale to nikomu nepřeji.

O cílech v letošní sezóně.
Cíle do sezóny, jednoznačně bych byl rád, kdybychom uspěli Slavie jako celý tým. Cíle jsou tu nejvyšší. A za sebe bych byl velmi rád, kdybych se porval o místo v reprezentačním týmu, o olympiádě už jsme mluvili, jaké mám šance, spíše potom na MS bych si rád zahrál.

O oblíbeném čísle 15 na drese.
Měl jsem jí jako už malý kluk v Trenčíně, dostal jsem jí tam a od té doby když je možnost, tak si jí vždycky beru a je to dá se říct už takové moje číslo. Když ho můžu mít, tak ho mám.

O rodinném zázemí a momentálním odloučení.
Domů jezdím přes sezónu velmi málo, protože volna moc není. Teď jsem byl doma na Vánoce. Vždy když je to možné, tak jedu domů. Na Prahu jsem si zvyknul, ale doma jsem v Trenčíně. Rodiče mi samozřejmě fandí, podporují mě. Rodinné zázemí mám celkově určitě velmi dobré.

O ukončení studiích na VŠ.
Už nestuduji, když jsem přišel do Prahy, tak jsem studoval na FTVS, ale potom když jsem začal hrát za A-mužstvo, tak jsem to už nestíhal. Ani jsem to nepřerušil, rozhodl jsem se to ukončit. Dělal bych asi dvě věci napůl, ani jednu pořádně, takže jsem se rozhodl na sto procent pro hokej a zatím toho určitě nelituji. Ke studiu se možná někdy v budoucnu vrátím, kdežto v hokeji, kdybych propásl čas, tak už by bylo asi pozdě.

O zatím nejhorších zranění kariéry.
Nejvážnější bylo asi předtím než jsem přišel na Slavii, kdy jsem chyběl delší dobu. Měl jsem problémy s ramenem, takže jsem byl na dvou operacích za sebou. Musím to zaklepat, nemám od té doby žádné problémy. A nejhorší zranění bylo asi na minulém MS a na začátku letošní sezóny, kdy jsem měl problémy s hlavou, bylo to nepříjemné. Nebylo to, že bych se nemohl vůbec hýbat, ale stále se mi motala hlava, cítil jsem se unavený a hlavně nikdo nevěděl, z čeho to je a kdy to přestane. Když si člověk zlomí třeba ruku, tak ví, že za dva měsíce bude v pořádku. Chodil jsem po doktorech a nikdo nevěděl, co přesně mi je. Teď už je to snad v pořádku.

O zájmu fanynek.
Musím říct, že jsem rád, je to příjemné, jestli tak působím na slečny. Myslím si, že toho nijak nezneužívám. Nevím, mě se zas až nezdá, že by mě naháněly fanynky, myslím si, že to není určitě nějaké neúnosné. Momentálně přítelkyni nemám, ale když jsem jí měl a fanynky se objevily, tak musím říct, že byla dost žárlivá. Ale teď už to nemusím řešit.

O tom, jestli by si troufnul na karlovarského pořízka Libora Ustrnula.
Hrál v Americe už od juniorských roků, takže se v bitkách hodně naučil. Jestli bych si na něj troufnul? To je myslím zbytečná otázka, dobrovolně určitě ne, to bych asi musel být smyslů zbavený. Myslím, že nejsem vhodný typ, abych si proti němu něco začínal. Určitě by to nebyl vyrovnaný souboj.


Všechny odpovědi ZDE!
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více