Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.3.2024

Slavia vkročila do předkola vítězně, Jihlavu porazila v prodloužení

PŘ1, pondělí 4.3.2024, Slavia - Jihlava
Slavia
3:2p
0:0, 2:1, 0:1 – 1:0
Jihlava

Branky

Slavia

24. Kucharčík, 28. Všetečka (M. Beran, Holý), 68. M. Beran (Guman, Hrdinka)

Jihlava

36. Toman (Šik, Harkabus), 51. Harkabus (Havránek, Čachotský)

Statistiky

Rozhodčí: Zeliska, Zubzanda – Zídek, Pěkný
Vyloučení: 5:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:35
Diváci: 1918

Sestavy

Slavia

Hölsä – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Kremláček – M. Beran, Kulda, Guman – Průžek, Kucharčík, Brož – Knotek, Slavík, Všetečka – Havrda, Polák, Půček.

Jihlava

A. Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Koštoval, Kočí, Chvátal – Čachotský, Menšík, Cachnín – Harkabus, Havránek, Šik – Štefančík, Toman, Jungwirth – Jelínek, Pořízek.

Poprvé a naposledy v rámci předkola play-off přivítala Slavia doma Jihlavu. A Eden viděl vyrovnané utkání. Branky začaly padat až ve druhé třetině, sešívaní se dvakrát trefili, jednou inkasovali. Jejich naději na výhru v základní hrací době zhatila Dukla v třetí části, zápas tak dospěl do prodloužení. V něm se stal hrdinou Matěj Beran, Pražané vyhráli 3:2 a udělali důležitý krok směrem k čtvrtfinále.

Zatímco tribunám jasně vévodila červená a bílá, úvodní minuty naznačily, že na ledě se bude jednat o napínavý i rychlý zápas. Načít skóre mohla Dukla v přesilovce po pěti minutách, faulovala v ní ale i ona, hra čtyři na čtyři gólový stav nijak nezměnila.

V dalším průběhu se puk přeléval z jedné strany na druhou, v dlouhé pasáži bez přerušení na chvíli uvěznila Slavia protivníky v jejich obranném pásmu a ostřelovala brankáře, ani jedna rána ale neskončila v síti. Pak přišla další početní výhoda hostů, nepatřila ale mezi nejpovedenější. I proto se do další třetiny vstupovalo za bezbrankového stavu.

V druhé části začaly padat góly

Druhá část začala přesilovkou sešívaných, ale ani jejich tlak do brány první přesnou trefu nepřinesl. Až po necelých čtyřech minutách hry se před jihlavským Beranem z levé strany nečekaně vynořil slávistický benjamínek Matouš Jan Kucharčík a puk bekhendem umístil mezi tři tyče. A na navýšení si domácí počkali jen tři a půl minuty. Beran vyslal do samostatného úniku Robina Všetečku, který se, i přes faul na svou osobu, nemýlil.

Sebevědomí si pak Pražané určitě ještě zvedli i ubráněným oslabením, zato Jihlava se nějaké výraznější šance ne a ne dočkat. Přišla až před koncem třetiny, a byla hned gólová. Radim Toman využil toho, že zůstal na levé straně nekrytý a zamířil přesně. Sedm vteřin před koncem třetiny vyfasovali sešívaní další početní nevýhodu, ale stav už se ze skóre 2:1 nezměnil.

Rozhodl souboj bratrů

V prvních minutách závěrečné dvacetiminutovky Pražané ubránili oslabení rozehrané v té předchozí. A než se rozkoukali, hráli přesilovku zase oni, ale také neuspěli. Stejně tak v další početní výhodě, kde Beran prováhal vyloženou šanci, hostující gólman a jeho bratr se totiž stačil přesunout proti střele do odkryté brány. Pak se role opět otočily, ale tentokrát se už Tomáš Harkabus z levého kruhu nemýlil.

Slavia se v posledních minutách za mohutné podpory fanoušků zvedla k ofenzivnímu náporu, a přestože ostřelovala bránu, jak se dalo, vyrovnaný stav platil až do hvizdu píšťalky. Rozhodnout tak muselo prodloužení.

A mohlo se tak stát hned v první minutě, ale tribuny jen zaúpěly, když Žovinec minul branku. Za sedm minut už ale hala propukla v jásot, Matěj Beran přes obránce prostřelil svého bratra. Červenobílí tak díky výsledku 3:2 mají nad Jihlavou náskok 1:0 na zápasy, a už ve středu v Pelhřimově můžou rozhodnout o svém postupu do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): My jsme se drželi našeho plánu a všichni hráči zahráli skvěle, zůstali jsme trpěliví. Soupeř využil momentu, když obrátil z 0:2 na 2:2, ale zvládli jsme to a máme první bod, ale vím, že Dukla v bude ve středu v 17:30 zase připravená bojovat o další bod.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Bylo vidět, že Slavia play-off už hraje delší dobu. Odhodlání a nasazení bylo na začátku na jejich straně. Nějakou dobu nám trvalo, než jsme pochopili, že se hraje play-off. Podařilo se nám zlepšenou hrou a větší agresivitou vyrovnat zápas9. Potom už rozhodla individuální akce soupeře, střelou přes obránce rozhodli zápas. Jedeme domů s porážkou a s nožem na krku do dalších dvou zápasů.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více